Börja på ridskola

Att börja rida på en ridskola är en upplevelse som alla måste prova minst en gång i livet. Tråkigt nog så är det oftast många fler tjejer som söker sig till ridning, även om pojkar naturligtvis också är välkomna där. Hos samtliga av Sveriges ridklubbar får du lära dig att rida och ta hand om hästen på ett korrekt sätt, oftast även baserat på de värdegrunder som ridskolan har. Många gånger så får du låna viss utrustning på din ridskola också, men det är alltid smart att kolla upp vad de tillhandahåller och vad de förväntar sig att du ska ta med.

Ridskola med upplevelser för livet

Att börja på en ridskola ger inte bara möjlighet att lära sig att rida, du får oftast även vänner och intressen som håller sig hela livet. Man skapar ett speciellt band när man rider, både med hästarna men även sinsemellan. Många hästintresserade möter andra likasinnade och det är inte ovanligt att de sedan blir goda vänner även utanför ridskolan.

Att börja rida i en ridskola behöver inte kosta skjortan heller. Faktum är att de olika skolorna oftast har väldigt olika priser, baserat på att de helt enkelt har olika typer av kostnader. I storstäderna är det oftast lite dyrare än vad terminsavgiften för en ridskola i en småstad är. Om intresset finns och du eller ditt barn väljer att gå med i en ridskola så finns oftast möjligheten att köpa begagnade ridbyxor, -skor och –hjälmar. Om ni fortfarande är lite osäkra på ifall ni vill börja så kan det vara väl värt besväret att besöka de olika ridskolorna som är aktuella. På så sätt kan ni få er en känsla för hur ridskolan är och hur alla i klubben är. Dessutom finns det oftast möjlighet att ”prova på” innan ett beslut tas. Utnyttja denna möjlighet och lär känna personerna som jobbar där.
Ridskola med glada hästar skapar starka vänskaper