Ridklubbar i Sverige

Det finns åtskilliga ridklubbar och ridskolor i Sverige, samtliga fulla av glada och duktiga volontärer och brinnande själar. Några av de ridklubbar som utmärkt sig i lite extra är bland annat Oskarshamn ridklubb som blev utsedd till Sveriges bästa ridskola 2015. Det finns även många andra ridklubbar att hålla ögonen öppna för i Sverige, framför allt de som drivs av kända hästsportsprofiler.

Sveriges största ridklubbar

En av Sveriges största ridklubbar kommer från Malmö. Det är Malmö Ridklubb som kan skryta med mer än 1 000 medlemmar i sina stall. Även Djursholms ridklubb har upp emot 1 000 medlemmar. Att ha många medlemmar kräver att man har en välorganiserad ridklubb, och eftersom dessa ridklubbar ändå funnits länge så är det ett bra betyg på att de sköts på ett effektivt sätt som många tycker om.

Det finns även privata ridklubbar som oftast är snäppet dyrare än andra klubbar. Det kan exempelvis handla om Färingsö Ridskola, en ridklubb utanför Stockholm med cirka 350 ryttare. Oavsett vilken typ av ridklubbar du är intresserad av så är ett av de bästa tipsen att alltid prova på ridklubben. Det går oftast alldeles utmärkt att besöka och känna efter hur atmosfären känns och personerna upplevs. Att gå med i en ridklubb är ofta ett långsiktigt val, så det gäller att man känner att man trivs där på en gång. Ibland kan det till och med vara värt att åka lite längre ut än att bara ta närmsta ridklubb. Det kan handla om att de har andra förutsättningar på den andra klubben eller att de helt enkelt känns mycket bättre där. I slutändan så är det ändå det som är huvudsaken, att du eller ditt barn trivs med ert val. En ridklubb ska vara välkomnande, oavsett vem det är som söker. Så gott som alla ridklubbarna i Sverige arbetar för att främja goda värderingar och se till att alla får en bra upplevelse när de är där.

Ridklubbar ger dig chansen att rida roliga hästar